Kredi Borcu Nasıl Kapatılır

Kredi Borcu Nasıl Kapatılır

Günümüzde hemen herkes kredi ürünlerini kullanmak zorunda kalıyor. Arkadaşlarımızdan yakın akrabalarımızdan borç istediğimiz zaman onlara 5-6 yılda bu borcu geri ödemek gibi bir lüksümüz bulunmuyor. Bu nedenle borç alırken faize de razı olup bankalardan kredi alıyoruz. Ancak bazen kredi borçlarımız ödeyemeyeceğimiz kadar fazla olabiliyor ve kredi borçlarımızı kapatmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Peki var olan kredi borcu nasıl kapatılır? Kredi borcunu kapatmak için neler yapılabilir?

Krediyi Erken Kapatmak

Elinize toplu bir para geçti ve kredi borcunuzu erkenden kapatmak istiyorsunuz. Bu durumda yapabileceğiniz çok basit birkaç şey var. Bankaya krediyi erken kapatma talebinde bulunuyorsunuz ve banka talebi onaylıyor ve sizden erken kapatma cezası alıyor. Bankalar size kredi verirken belirli bir planlama yaptığı için ve siz kredi borcunu erken kapatarak bankanın planını bozduğunuz için sizden erken kapatma bedeli alınıyor, bu bedel de kalan kredi borcunuzun yüzde 2’si kadarı oluyor. Diyelim ki 10 bin TL’lik borcunuz kaldı ve bu parayı tek seferde ödeyip kapattığınızda 200 TL ceza ödüyorsunuz.

Yüksek Faizden Dolayı Başka Bankaya Geçerek Kredi Borcunu Kapatmak

Kredi borcu nasıl kapatılır? Bankam benden çok yüksek faiz alıyor kredi borcumu nasıl daha düşük faizli hale getirebilirim gibi sorular soran pek çok tüketici için aslında cevap çok basit. Kredi borçlarının yüksek faizinden bunaldıysanız daha düşük faizli bir bankaya borcunuzu taşıyabilirsiniz peki nasıl mı? Bankalar borç kapatma kredisi adı altında kredi ürünleri sunuyor. Bu ürünlere göre tüketiciler, daha düşük faizli olan bankaya borçlanıyor ve bu borçlanma karşılığında banka, tüketicinin diğer bankaya olan borcunu ödüyor. Bu sayede, kişi yeni bankasına çok daha düşük faizlerle kredi borcunu ödemeye başlıyor.

Borç kapatma kredisi bankalar tarafından sıkça verilen bir kredi çeşidi. Ancak bu krediyi alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Örneğin krediyi ödeyebilecek bir maddi duruma sahip olmalı ve gelirinizin iyi seviyede olması gibi. Banka kendine özel başka şartlarda talep edebilir. Şartlar karşılandığında banka diğer bankaya olan borcunuzu öder ve artık yeni bankaya borçlu hale gelirsiniz.

Bir cevap yazın